speaker-photo

Igor Žula

Predsjednik, Slovensko logističko udruženje

Igor Žula je direktor i vlasnik tvrtke 3 Projekt d.o.o.
Vjeruje u ljude, u njihove sposobnosti i želju da pokreću stvari na bolje. Na tom uvjerenju temelje se svi njegovi projekti, stoga je srž djelovanja maksimalan angažman zaposlenika na svim razinama tvrtke.
Radi kao vrlo ciljno orijentiran poslovni savjetnik i odličan je poznavatelj proizvodnih i logističkih sustava, jer je od početka svoje karijere direktno prisutan u industriji. Iskusni je voditelj projekata, stručnjak za informacijske sustave, organizacijske modele i metodologije za kontinuirano unapređenje poslovnih procesa.
Znanje i iskustvo stečeno na projektima obnove poslovnih procesa, 20 ključeva, ubrzanja napretka, implementacije raznih informacijskih rješenja i drugim projektima poslovne prirode spojio je u vlastitu 5 Δ ® metodu kojom već danas uspješno mijenja tvrtke na bolje.
Sudjeluje u raznim poslovnim, europskim i regionalnim projektima. Čest je predavač na poslovnim seminarima, radionicama i okruglim stolovima. Ujedno je predsjednik Slovenskog logističkog udruženja i gostujući stručnjak na Fakultetu za logistiku.

11:15 - 12:00 Panel diskusija

Utorak 14. svibnja 2024.

Industrijska i logistička infrastruktura: što se sve radi i gradi?

Ulaganja u transportnu infrastrukturu ključna su za nastojanja Europske unije da se ojačaju i potaknu gospodarski tokovi, a Hrvatska bi u tim okvirima napokon mogla iskoristiti sve benefite svog geostrateškog položaja otvarajući vrata za srednju Europu. Prepoznale su to i najveće svjetske kompanije kao što je Maersk koji u Luci Rijeka gradi Deep Sea Terminal, što je dakako poticaj i za brojne druge investicije. U Hrvatskoj nedostaje i skladišnog prostora pa svjedočimo i ekstenzivnim ulaganjima u taj dio infrastrukture, a potencijal su u tome prepoznali i veliki maloprodajni sustavi kao i specijalizirani logistički operateri. Sve to prate i golema ulaganja u željeznički transport, a je li to dovoljno i postoje li uska grla u tom procesu pojasnit će panelisti iz Hrvatske i Slovenije. Sigurno je to da je dugoročno strateško promišljanje ključno za optimalno korištenje prednosti koje naša zemlja ima u okvirima šire Trans-europske mreže.