speaker-photo

Damir Vukić

Direktor, Rail Cargo Logistics - Croatia

Damir Vukić je stručnjak iz područja tehničkih znanosti s titulom magistra znanosti (Mag. Sci.).

Sa preko 20 godina iskustva u željezničkoj industriji, gospodin Vukić je stekao bogato znanje i iskustvo. Počevši svoju karijeru u Hrvatskim željeznicama, obnašao je različite važne funkcije, uključujući poziciju Izvršnog direktora u HŽ Cargu. Tijekom svoje karijere u Hrvatskim željeznicama proveo je tri godine kao Predstavnik Hrvatskih željeznica u Beču, stekavši tako međunarodno iskustvo i perspektivu.

U posljednjih 19 godina, Damir Vukić je aktivan kao Član uprave i direktor u firmi Rail Cargo Logistics Croatia, koja je dio Austrijskih državnih željeznica.

 

10:00 - 10:45 Panel diskusija

Utorak 14. svibnja 2024.

Stanje, izazovi i perspektiva industrije lanca opskrbe u Hrvatskoj

Zbog velikih izazova s kojima se suočava globalni lanac opskrbe poduzeća diljem svijeta morala su prilagoditi svoje strategije, uključujući diversifikaciju brodskih ruta i ponovno pregovaranje o ugovorima s dobavljačima kako bi podijelili rizik. Sve nas to usmjerava na sagledavanje održivosti poslovanja iz svih dostupnih perspektiva, a na panel diskusiji progovorit će se i o gorućim problemima ljudskih potencijala, nedostatku radne snage i interesu mladih za rad u području lanca opskrbe. Ipak, i ova kriza predstavlja priliku za tvrtke da djeluju proaktivno na izgradnji fleksibilnosti i transparentnosti u svojim logističkim mrežama kako bi bolje upravljale neizvjesnostima i prekidima u opskrbi. Kako sve to utječe na Hrvatsku i na poslovanje SCM dionika u našoj zemlji, ima li sve to odraza na promet mediteranskih luka te koliko je hrvatska karika jaka u globalnom lancu opskrbe te kako je ojačati doznajte iz prve ruke od ljudi koji se s ovim neizvjesnostima svakodnevno nose.