Poznati svi predavači i panelisti SCM Foruma 2024.

 Poznati svi predavači i panelisti SCM Foruma 2024.

Predavači i panelisti iz različitih karika lanca opskrbe ukazat će na to koliko je svaka pojedina karika ključna za otpornost cijeloga lanca

Pod voditeljskom palicom Mislava Togonala u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn u utorak, 14. svibnja 2024. godine, održava se konferencija o upravljanju lancem opskrbe – SCM Forum 2024., a svoje sudjelovanje nastavljaju potvrđivati stručnjaci iz različitih područja koji će svojim izlaganjima i sudjelovanjem obogatiti program konferencije.

SCM Forum 2024. okupit će lidere sektora upravljanja lancem opskrbe, od vodećih transportnih kompanija, investitora i developera do logističkih operatera i drugih dionika koji nude svoje usluge i rješenja usmjerena na optimizaciju razvojnih procesa. Uz predavanja i panel diskusije, SCM Forum predstavlja i veliku priliku za umrežavanje i povezivanje dionika lanca opskrbe u Hrvatskoj i regiji kako bi se unaprijedilo ukupno poslovanje cijeloga sektora. 

Uvodno predavanje u sklopu konferencijskog programa održat će menadžer u konzultantskoj tvrtki Kearney, Dušan Beočanin, koji ima bogato iskustvo konzultantskog rada u područjima financija i menadžmenta.

Još jedna vrsna ekspertica, Kristina Šorić, profesorica na RIT Croatia i vlasnica tvrtke za poslovno savjetovanje Luyouma, moderirat će prvu panel diskusiju na temu “Stanje, izazovi i perspektiva industrije lanca opskrbe u Hrvatskoj” na kojoj će sudjelovati Petar Šimić, direktor tvrtke Primacošped i predsjednik Udruženja otpremništva i logistike HGK, Tihana Hubicki, HR Manager u kompaniji cargo-partner, te Damir Vukić, direktor Rail Cargo Logistics – Croatia.

Nakon toga slijedi druga panel rasprava na temu “Industrijska i logistička infrastruktura: što se sve radi i gradi?” kojoj će kao uvodna podloga poslužiti predavanje Nuccie Basanić, Head of Occupier Services i Junior Partner za Hrvatsku, Sloveniju i BiH u kompaniji Colliers, koja će govoriti na temu “Strategije i izazovi u sektoru logističkih nekretnina u Hrvatskoj”.

Cilj svih panel diskusija je potaknuti rasprave o različitim temama koje su najvažnije za daljnji razvoj lanca opskrbe i iskorištavanje potencijala koje Hrvatska kao zemlja sa svojim povoljnim strateškim položajem nudi ukazujući na ključni moment povezivanja znanosti i realnog sektora kako bi se ti potencijali i ostvarili.

Tako će se na drugoj panel raspravi radnog naziva “Industrijska i logistička infrastruktura: što se sve radi i gradi?” profesoru Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Tomislavu Rožiću, pridružiti Igor Žula, predsjednik Slovenskog logističkog udruženja.

“Ulaganja u transportnu infrastrukturu ključna su za nastojanja Europske unije da se ojačaju i potaknu gospodarski tokovi, a Hrvatska bi u tim okvirima napokon mogla iskoristiti sve benefite svog geostrateškog položaja otvarajući vrata za srednju Europu. U Hrvatskoj nedostaje i skladišnog prostora pa svjedočimo i ekstenzivnim ulaganjima u taj dio infrastrukture, a potencijal su u tome prepoznali i veliki maloprodajni sustavi kao i specijalizirani logistički operateri. Sve to prate i golema ulaganja u željeznički transport, a je li to dovoljno i postoje li uska grla u tom procesu pojasnit će panelisti iz Hrvatske i Slovenije na središnjem panelu konferencije”, istaknuo je Goran Pavlović, glavni urednik Supply Chain magazina i portala SCM.hr, specijalizirane platforme koja uz praćenje aktualnosti u području upravljanja lancem opskrbe organizira i SCM Forum.

U popodnevnom dijelu konferencije slijedi središnje predavanje koje će održati Alan Štefanac, Viši menadžer, ET&P – Lanac opskrbe, Deloitte, koji će govoriti o trendovima digitalne transformacije i ključnim inovacijama u lancima opskrbe.

Uvodno predavanje u treći panel koji se odnosi na temu “Uloga tehnologije i umjetne inteligencije za uspjeh lanca opskrbe” održat će Ognjen Bojanac, direktor tvrtke Milšped Hrvatska, koji će govoriti o implementaciji umjetne inteligencije u optimizaciji skladišnih procesa. Nakon prezentacije, njemu će se na panel diskusiji pridružiti Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke BE-terna, i Hari Zamlić, Engagement manager, RIS Software – Ensolva.

“From first click to last mile: what’s next?” radna je tema četvrtog panela na kojem će o internetskoj trgovini i mikro distribuciji govoriti Snježana Stanić, regionalna voditeljica marketinga, komunikacija te razvoja Out of Home mreže i novih usluga DPD Croatia, Stjepan Mađarčević, Retail Development Manager u Wolt Croatia, i Bernardica Kokotović iz tvrtke Mail Boxes Etc. Hrvatska, vlasnica prvog MBE centra otvorenog u Hrvatskoj.

Time će radni dio konferencije biti zaključen, a nakon zadnje panel rasprave uslijedit će završetak programa uz druženje, priliku za umrežavanje i dobru zabavu.